Get Adobe Flash player

CONTI BAKE BE 6570

 Taśmy piekarnicze plecione bezkońcowo lub z wplecioną spiralą poliestrową SS52

Chcielibyśmy przedstawić Państwu taśmę piekarniczą CONTI BAKE, która w momencie wprowadzenia na rynek wywołała wielkie poruszenie i stała się ogromnym przebojem. Używana w wielu urządzeniach piekarniczych m. in. w garowniach i w różnego rodzaju maszynach transportujących ciasto.

Z właściwości, które zainteresują Państwa w pierwszej kolejności możemy wymienić:

  • w pełni syntetyczną bardzo odporną tkaninę – gwarantującą długą żywotność;

  • mocny wątek z przędzą jednowłóknową zapewniający dużą stabilność poprzeczną;

  • duża stabilność taśmy zapewnia idealne przyleganie i odporność na rozciąganie;

  • łatwość w sterowaniu oraz idealne warunki ślizgowe;

  • bardzo dużą giętkość samej tkaniny, jak i połączeń zakończonych spiralą poliestrową typu SS52 pozwalających pokonać rolki nożowe o średnicy 6 mm;

  • wysoką przepuszczalność powietrza;

  • łatwość w czyszczeniu.

4a 

Najważniejsze cechy:

  • taśma poliestrowa;
  • waga standardowa 1500 g/m2;
  • grubość 2,2 mm;
  • wyprodukowane zgodnie z atestem FDA  do kontaktu z nieopakowaną żywnością;
  • wytrzymałość na rozerwanie 144 kN/cm;
  • współczynnik tarcia na stali nierdzewnej 0,15;
  • powierzchnia strony nośnej nieprzywierająca do ciasta;
  • odporność na stałą temperaturę 140 °C, chwilową do 220°C;
  • odporna na pleśń.
 cb4

 

Zastosowania: 

  • tunele piekarnicze;
  • transportery wyposażone w rolki nożowe;
  • proces kształtowania i wyrabiania ciasta;
  • systemy przechowujące;
  • załadunek do pieców.
 cb2

Taśmę Conti Bake można zastosować wszędzie tam, gdzie ciasto jest mokre lub suche i ma do pokonania duże odległości lub pozostaje długi czas na taśmie, a na koniec musi pokonać małą rolke nożową. Jest ona idealnym rozwiązaniem, jeżeli chodzi o szybki montaż taśmy i niski czas przestoju urządzeń. Spirala SS52 w całości wykonana jest z PE, co dodatnio wpływa na charakterystyki przewijania taśmy i wyklucza kontakt ciasta lub wypieków z metalem.

Taśma Conti Bake sprawdza się o wiele lepiej niż taśmy filcowe, które muszą być regularnie wymieniane ze względu na zabrudzenie, brak prostego ślizgu, rozciągnięcie czy skurczenie poprzeczne.

 cb1

Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Sprawdź szczegóły.